Kuracie prsia so špenátom a pyré z fialových zemiakov

kuracie prsia so špenátom a fialovým pyré

Čo budeme potrebovať na prípravu bezlepkových kuracích pŕs so špenátom a pyré z fialových zemiakov?

Ingrediencie:

300 g kuracie prsia
130 g čerstvé listy špenátu
120 g bryndza
1 kg fialové zemiaky
50 g maslo
1 citrón
soľ
čierne korenie
olivový olej

Kuracie prsia si nakrájame na tenšie rezne. My sme ich aj jemne vyklepali. Špenátové listy opláchneme pod tečúcou vodou. Asi 20 g masla si necháme rozpustiť na panvici a sparíme na ňom umyté špenátové listy. Každý kurací rezeň osolíme, okoreníme a naplníme bryndzou a špenátom a preložíme alebo zarolujeme. My sme preložili a pre istotu zaistili špáradlom. Takto naplnené mäso prudko opečieme na panvici, aby sa zatiahlo. Opečené mäso preložíme do plechu na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do rúry na 160 C. Pečieme asi 15 min, pred koncom pečenia prepneme na zapekací režim. V panvici nám ostal výpek z mäsa, z ktorého si pripravíme omáčku, ktorou pri servírovaní mäso polejeme. Do výpeku pridáme asi 30 g masla a šťavu z 1/2 citróna. Miešame na miernom ohni. Medzitým si pripravíme zemiakové pyré z fialových zemiakov. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a dáme variť vo vode, kým nezmäknú. Uvarené zemiaky vymixujeme s maslom a soľou a vznikne nám krásne fialové pyré. Môžete pridať aj mlieko, my sme nedávali. Všetko naservírujeme a mäsko ešte prelejeme citrónovou omáčkou. Dobrú chuť.

Zdieľať bezlepkový recept na kuracie prsia so špenátom a pyré z fialových zemiakov na Facebooku

Stačí kliknúť na ikonku a môžete sa o naše bezlepkové recepty podeliť s priateľmi a v celiatických skupinách na sociálnych sieťach.

Objavte ďalšie bezlepkové recepty:

Zobraziť všetky bezlepkové recepty: