Bezlepkové brownie

bezlepkové brownie

Milovníci čokolády určite nepohrdnú týmto koláčikom, ktorý vznikol údajne v hoteli Palmer House v Chicagu. Je chrumkavý na povrchu a vláčny vo vnútri. Jeho základom je kvalitná čokoláda. Celosvetovo je veľmi populárny. Navyše si ho viete veľmi jednoducho pripraviť. Tento brownie sme ozvláštnili cuketou a použili sme pohánkovú múku, keďže ide o bezlepkový brownie.

Čo budeme potrebovať na prípravu bezlepkového brownie?

Ingrediencie:

200 g cukety

100 g pohánková múka

150 g horká čokoláda (alebo na varenie)

10 g maslo

1 čajová lyžička prášku do pečiva alebo sóda bikarbóna

170 g bieleho jogurtu

1 polievková lyžica kakaa

1 polievková lyžica práškového cukru (nemusí byť)

3 polievkové lyžice medu

Cuketu umyjeme a nastrúhame na tenké pásiky do misky. K cukete pridáme biely jogurt, med, pohánkovú múku, prášok do pečiva a kakao. Ak chcete brownie trošku sladší, môžete pridať aj práškový cukor. Je potrebné použiť práškový cukor bez lepku. Niekedy sa do práškového cukru pridáva protihrudkujúca látka s obsahom lepku, tak si pri jeho kúpe dávajte pozor. Všetky ingrediencie premiešame. Horkú čokoládu si rozpustíme a pridáme k nej maslo. Nakoniec ju pridáme k ostatným ingredienciám a všetko poriadne premiešame. Do vymastenej formy (môžeme použiť aj papier na pečenie) nalejeme hotovú zmes. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme na 180℃ asi 40 minút. Hotový brownie necháme vychladnúť a podávame. Dozdobiť ho môžete ľubovoľne. My sme použili pistáciový krém a sušené kvety.

Zdieľať bezlepkový recept na brownie na Facebooku

Stačí kliknúť na ikonku a môžete sa o naše bezlepkové recepty podeliť s priateľmi a v celiatických skupinách na sociálnych sieťach.

Objavte ďalšie bezlepkové recepty:

Zobraziť všetky bezlepkové recepty: